//Zamena teksta read more u cirilicu opsirnije // Kako napraviti mrezu Divi bloga jednakom visinom

Радионица: Очување градитељског наслеђа Стара чаршија Власотинца

Поглед из ваздуха на реку Власину и Стари млин у Власотинцу, и део старе чаршије

Радионица: „Очување градитељског наслеђа: Стара чаршија Власотинца“ реализована је као првa активност у оквиру сарадње Завода за заштиту споменика културе Ниш и Грађевинско архитектонског факултет у Нишу. Остваривање међусобне сарадње имало је циљ да се заштита градитељског наслеђа и његова вредност приближе студентима архитектуре. Имајући у виду да ће се у будућности архитекте сусретати са изазовима пројектовања у заштићеним целинама.

Радионица је реализована у склопу катедре Зграде за становање/Историја архитектуре, на предмету Развој архитектуре у Србији, чији је предметни наставник Ана Момчиловић-Петронијевић, за студенте на 5. семестру. Радионицу су осмислили, водили и менторисали испред Завода: виши конзерватор, д.и.а Ивана Цветковић, и виши конзерватор, историчар Ђорђе Стошић, а испред факултета проф. др. Ана Момчиловић Петронијевић и проф. др. Мирко Станимировић.

Радионици су претходила предавања којима су представници Завода приближили заштиту непокретног културног наслеђа студентима. Предавањима је присуствовала цела генерација студената код је радионицу похађало 24 студента.

Више о радионици приказано је на посебној интернет презентацији коју можете пронаћи кликом: овде